Köszöntő


Tisztelt Kollégák!

A Magyar Gerincgyógyászati Társaság következő Tudományos Ülését 2019. február 22-23-án, Visegrádon, a Hotel Silvanusban rendezzük meg. A gerincgyógyászat és azon belül a gerincsebészet dinamikus fejlődésének üteme nem csökkent az utóbbi években. Számos új hazai és nemzetközi tudományos eredmény, terápiás módszer épült be a centrumok mindennapi klinikai gyakorlatába. Egyes területeken (pl.: gerincdaganatok, felnőttkori deformitás) szinte forradalmi, szemléletformáló hatású lépések történtek, és a minimálisan invazív sebészi módszerek között is több olyan technika akad, melyeket evidenciákkal alátámasztottan vagyunk képesek a betegek kezelési tervébe integrálni.

A szakmai programban kiemelt szerepet szánunk a különböző gerincbetegségek köré szervezett multidiszciplináris kerekasztaloknak, az innovatív sebészi módszereknek illetve a tudományos műhelyek bemutatkozásának.

Célunk, a hagyományoknak megfelelően, a koncentrált, multidiszciplináris szakmai program mellett a közösségépítés is, ezért döntöttünk az aktív kikapcsolódásra is lehetőséget biztosító helyszín mellett.

A találkozást, a közös gondolkodást, aktív beszélgetéseket, szakmai vitákat várva invitálunk minden kollégát, aki a gerincbetegek gyógyításáért dolgozik, hogy vegyen részt a Magyar Gerincgyógyászati Társaság 2019. évi Tudományos Ülésén.Dr. Varga Péter Pál
Dr. Lazáry Áron