Menu:

   in Hungarian    in English

  » Meghívó
  » Kapcsolat
  » Általános információk
  » Absztrakt felhívás
  » Tervezett Program
  » Kiállítás
  » Regisztráció és Befizetés
  » Szállodai elhelyezés
  » Online Regisztráció
Fontos Határidők :

2007 február.:
Értesítő postázása

2007 június 15.:
Absztrakt beküldés

2007 július 20.:
Absztrakt visszaigazolása

2007 augusztus 20.:
Szállásfoglalási határidő

2007 szeptember 1.:
Szállásdíj befizetése


Meghívó

A Miskolci Egyetem, a Gépipari Tudományos Egyesület Hidraulika-Pneumatika Szakosztálya és Egri Szervezete 2007. szeptember 17-18. között rendezi meg a Miskolci Egyetemen és Egerben a XII. NEMZETKÖZI PNEUMATIKA-HIDRAULIKA KONFERENCIÁT ÉS KIÁLLÍTÁST amelyre Önt és munkatársait ezúttal tisztelettel meghívjuk.

A konferencia célja a tudományos és szakmai ismeretek megújítása a hidraulika-pneumatika és a mechatronika korszerû termékeirõl, alkalmazási lehetõségeirõl, különös tekintettel az ipari szerkezetváltás, a hatékonyság növelése, a minõségirányítás és az Európai Unió követelményeire. A konferencia alkalmat kíván nyújtani a hazai és külföldi fejlesztõknek, gyártóknak és forgalmazóknak, hogy eredményeikrõl beszámoljanak és megismerjék a felhasználók igényeit, tapasztalatait. Reméljük elõadóként vagy kiállítóként találkozunk 2007-ben.


Dr. Patkó Gyula
rektor
egyetemi tanár
Dr. Szaladnya Sándor
professor emeritus
a Hidraulika-Pneumatika Szakosztály elnöke


Elõzmények

Magyarországon a Nemzetközi Pneumatika- Hidraulika Konferenciát és Kiállítást elsõ alkalommal 1972-ben, Gyõrben rendezték meg a szakma kiváló képviselõi a Gépipari Tudományos Egyesület szervezésével. Ettõl kezdve a hidraulika-pneumatika szakemberek nemzetközi találkozója háromévenként ismétlõdik hazánkban számos hazai és külföldi résztvevõvel.

A ma már nemzetközileg is jegyzett találkozónak a házigazdája 1990-tõl a Miskolci Egyetem, a rendezésben társulva a Gépipari Tudományos Egyesület szervezeteivel.

A konferencia minden alkalommal lehetõséget nyújtott a hazai tudományos, szakmai értékek bemutatására. Ezek egy része az európai kultúrkört találmányokkal, szabadalmakkal, új megoldásokkal gazdagította.

Az Észak-Kelet Magyarországi régióban a hazai pneumatika fejlesztés, gyártás központja Egerben volt több évtizeden át. Ma megújulva és korszerûsödve ez a régió ismét a pneumatika nemzetközileg is jelentõs gyártó és fejlesztõ bázisa. Magyarország történelmi értékeit is szem elõtt tartva 2000-tõl a konferencia második napját Egerben tartjuk szakirányú és kulturális élményekkel összekapcsolva.

Miskolc város Magyarország egyik legnagyobb helysége a régióban. A városban és környezetében jelentõs kulturális, történelmi és földrajzi helyek találhatók. Miskolc nemzetközi rangú intézménye a Miskolci Egyetem, amely jogutódja az 1735-ben Selmecbányán alakult Akadémiának. Az egyetemen ma három muszaki kar (bányász, gépész, kohász) és több más kar muködik az „universitas” jegyében.

Eger város Heves megye székhelye. Történelme szorosan összekapcsolódik Magyarország múltjával. Püspökségét Szent István király alapította 1008 körül, középkori várát Dobó István vezetésével katonái és nõi hsiesen megvédték 1552-ben a török túlerõvel szemben. A belvárosban történelmi atmoszférát sugallnak az udvarházak, paloták, középületek. A Bazilika Magyarország második legnagyobb székesegyháza.