motra_at_asszisztencia.hu
  +36 1 350 1854

6. Magyar Biomechanikai Konferencia

Tisztelt Konferencia Résztvevők!
Kedves Kollégák!

Mint a Magyar Biomechanikai Társaság - és így a 2015 évi konferencia - elnökének, régi vágyam teljesül, amikor a közös MOT-MTT kongresszus társrendezvényeként tudjuk megtartani soron következő tudományos összejövetelünket. A biomechanika, mint a mozgásszervi sebészet egyik meghatározó háttértudománya, mind az alap-, mind az alkalmazott kutatások, és nem utolsó sorban a sebészi technikát kiszolgáló implantátumgyártás egyik nélkülözhetetlen szegmense. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján mind az ortopédiai, mind a traumatológiai kongresszusokon egyre nagyobb számban hangzanak el valójában biomechanikai témájú előadások. Örülök, hogy ebben az évben sikerült a két klinikum egyidejű kongresszusi szerepléséhez csatolni a magyarországi biomechanikai vonatkozású munkákkal foglalkozó konferenciát. Idevágó munkásságuk, ötleteik, eredményeik bemutatása egy közös fórumon reményeim szerint hagyományt teremt, és tovább erősíti a magyar innovációs kedvet és potenciált.

Szeretettel várunk minden érdekeltet és érdeklődőt a kongresszus második napjára tervezett kétszekciós konferenciánkon.

Csernátony Zoltán
a Magyar Biomechanikai Társaság elnöke


A konferencia helyszíne

Vital Med Hotel, 9600 Sárvár, Vadkert u. 1.

A helyszíni regisztráció helye: Park Inn Hotel (9600 Sárvár, Vadkert utca 4.), ahonnan közvetlen - épületen belüli - átjárással közelíthető meg a Biomechanikai Konferencia előadóterme, a szomszédos Vitalmed Hotel épületében.

A konferencia időpontja

2015. június 12.

Tudományos Bizottság

Csernátony Zoltán Kurutzné Kovács Márta Borbás Lajos Kiss Rita
Manó Sándor Bojtár Imre Csizmadia Béla

Absztrakt beküldés

A Biomechanikai Konferenciára küldött absztraktokat a Tudományos Bizottság értékeli és hoz döntést arról, hogy előadás, vagy poszter formában való megjelenést támogatja. Az előadások hosszáról és a szekciókra való besorolásról a Tudományos Bizottság a jelentkezési időszak lezárása után hoz döntést.

A konferencia témái: Alapkutatás, Alkalmazott kutatás, Hallgatói előadás/poszter

A konferenciára beküldött absztrakt témájában lehetőséget biztosítunk a szerzőknek cikkmegjelentetésére a Biomechanica Hungarica következő számában. A kéziratra a folyóirat lektorálási szabályai lesznek érvényben: www.biomechanica.hu.

A beküldendő absztraktok elkészítésénél a következő elvek betartását kérjük:

Felépítés: Kulcsszavak, bevezetés, anyag és módszer, eredmények, következtetések.

Terjedelem: A teljes absztrakt maximum 500 szó legyen.

A rendelkezésre álló rövid idő miatt előfordulhat az is, hogy előadásra nem tudunk időt és helyet találni a kongresszusi programban, azonban a téma fontosságát és kidolgozottságát elismerve a folyóiratban való megjelenést támogatjuk.

Absztrakt beküldése a MOT-MTT Közös Kongresszus rendszerén keresztül lehetséges. Kérjük, a megfelelő biomechanikai kongresszusi témákat válasszák az absztraktjuknak!

Amennyiben élni kíván a Biomechanica Hungaricában való megjelenés lehetőségével, kérjük, az absztrakt beküldésekor az absztrakt szövegének legelején ezt jelezze felénk.

Tervezett program

PÉNTEK | 2015. JÚNIUS 12.
8:00-9:30Regisztráció
9:00-9:30A Magyar Biomechanikai Társaság Közgyűlése
9:30-10:15Előadások
10:15-10:30Kávészünet
10:30-11:15Előadások
11:30-12:00A Magyar Biomechanikai Társaság Közgyűlése
(megismételt közgyűlés szükség esetén)
12:00-13:00Szünet
13:00-14:30Előadások

Regisztráció

A regisztráció a MOT-MTT Közös Kongresszus regisztrációs felületén lehetséges, amely az alábbi linkre kattintva érhető el.

Regisztráció

   Fényképalbum