Köszöntő

Elnöki köszöntő

Idén 20 éves Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság. Ez idő alatt a Társaság a kardiológiai rehabilitáció és szekunder prevenció területén dolgozó orvosokat, gyógytornászokat, dietetikusokat, psychológusokat, egészségügyi szakdolgozókat gyűjtötte össze egy közös cél érdekében, hogy a szívbetegek teljesebb és hosszabb életet élhessenek szívbetegségük jelentkezése után. A hatékony életmódváltás, következetes szekunder prevenció elérése felkészült, jól együttműködő kardiológiai rehabilitációs teamet kíván.

Kétévenként megrendezésre kerülő vándorgyűléseink a legnagyobb és legfontosabb hazai fórumot jelentik szakembereinknek, ahol a kardiológiai rehabilitáció területéről hangzanak el továbbképző, összefoglaló előadások és megrendezésre kerülnek szakmapolitikai kerekasztal megbeszélések. A kongresszus akkreditált továbbképző programot nyújt az orvosoknak és szakdolgozóknak. Emellett lehetőséget adunk, hogy a területen dolgozók bemutassák eredményeiket és megosszák tapasztalataikat egymással. Rendezvényünk elsősorban a szakmai tudás fejlesztését szolgálja, de azzal, hogy az ország egész területén dolgozó teamek tagjai találkoznak egymással fejlődnek szakmai kapcsolataink, egységesebbé és reményeink szerint jobbá, eredményesebbé válik rehabilitációs munkánk.

Mindenkit szeretettel várunk, hogy hallgatóként vagy előadónként résztvevője legyen rendezvényünknek, és hozzájáruljon közös céljainkhoz.


Prof. Dr. Veress Gábor
egyetemi magántanár
MKRT elnökeMeghívó

A Szolnoki Kardiológiai Centrum, a Szolnok Szívügyünk Alapítvány nevében szeretettel meghívjuk Önöket a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság soron következő kongresszusára Szolnokra, a szolnoki Tiszaligetbe, 2012.október 5-6-ára.

A Szolnoki Kardiológiai Centrum hazánk legfiatalabb centruma, 2008.március 1. óta képes komplex ellátást nyújtani a régió szív és érrendszeri betegségben szenvedő betegeinek. A Szolnok Szívügyünk Alapítvány 1999. januárjában alakult, közhasznú célokkal, civil személyek kezdeményezésére. Az Alapítvány fő célja, deklaráltan a szív és érrendszeri betegségek okozta morbiditás és mortalitás visszaszorítása, a kedvezőtlen tendenciák régiónkban történő megfordítása. Így az Alapítvány céljai lényegében teljes egészében egybeestek a Hetényi Géza Kórház célkitűzéseivel. A közös küldetés teljesítésében az első, a mai napig is leglényegesebb mérföldkő az volt, amikor 2005. novemberében megtörténtek Szolnokon az első szívkatéteres vizsgálatok. A következő évben kardiológiai rehabilitációs részleget szerveztünk. 2008. március 1. óta pedig folyamatos hemodinamikai ellátás nyújtására is képesek vagyunk.

Hasonlóan fontos mérföldkőnek tekintjük most a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság következő kongresszusát is! Ez lesz az első kardiológiai rehabilitációs témájú országos tudományos konferencia, melyben az Alapítvány segédkezik.

Ki kell emelnünk Szolnok város jelenlegi és múltbeli meghatározó szerepét, mellyel megkülönböztetett figyelmet fordít a szív és érrendszeri megbetegedések megelőzésére . Külön köszönet illeti a Szolnoki Főiskola nagyvonalú segítségét, mellyel támogatja a kongresszus szervezését.

A szervezők számítanak a minél nagyobb számú hallgatóság részvételére. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, szerte az országból, és természetesen a közvetlen régiónkból is. Reméljük, hogy a Tiszaliget őszi színekbe forduló fái, parkjai, Szolnok város maga, a Tisza folyó méltó környezetet lesznek képesek nyújtani mindenkinek, a tudományos tanácskozásra és a tartalmas szórakozásra egyaránt.


A „Szolnok Szívügyünk” Alapítvány kuratóriumának nevében:
Dr. Herczeg Béla
a Szervező Bizottság tagja