Köszöntő

Kedves Kollégák!

2016-ban először kerül megrendezésre az MGYFT 8. Pre-Kongresszusa a Magyar Artroszkópos Társaság éves kongresszusa előtt. A két társaság együttműködésének célja az ismeretek cseréjén túl az az együttműködés, amely segíti a gyógytornászok szakmai fejlődését. Az MGYFT a MAT támogatásával szakmai kerekasztalokon történő egyeztetések alapján kidolgozott ajánlások megjelenítését tervezi, amely nagyban segítheti a gyógytornászok hatékony munkájának gyakorlati megvalósulását a betegágy mellett. A jelenlegi kurzusok programját a sport ihlette. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az oktatók között először szerepel dr. Erdélyi Gábor a Magyar férfi kézilabda-válogatott csapatorvosa! Bízunk benne, hogy mindenki talál érdeklődésének megfelelő témát.

2016 őszén is „Hangolódj a tudományra az MGYFT 8. Pre-Kongresszusán! Tanulj a legjobbaktól, hogy a Te is legjobbak közé kerülhess!”

PK1 Felső és alsó végtagi propriocepció fejlesztés a gyógytornász napi gyakorlatában
Kovács Bea, Schmidtka-Várnagy Anna, Duska Zsófia , Guti Réka

PK2 Boka instabilitás műtéti és konzervatív kezelése
Dr. Erdélyi Gábor, Óber Andrea

PK3 Úszók, szinkronúszók, vizilabdás sportolók vállproblémáinak prevenciós és kezelési lehetőségei
Prof. dr. Szabó István, Benkovics Edit, Szendrő Gabriella, dr. Mayer Ágnes, Tóth Péter

A 8. Pre-Kongresszus kurzusai 2016.10.20-án 10:00-kor kezdődnek, így a vonattal érkezők is kényelmesen odaérnek a kezdésre. Az étkezés a helyszínen megoldható. A kurzusok azonos időben, párhuzamosan zajlanak, ezért csak egy kiválasztottra lehet jelentkezni. Minden kurzus kreditponttal rendelkezik.

VÁLTOZÁS: Az első Pre-Kongresszus 2011-ben került megrendezésre, az azóta eltelt öt évben a kurzus körüli járulékos költségek jelentősen megemelkedtek. Ezeket a kiadásokat az MGYFT eddig kompenzálta, de 2016-ban a részvételi díjak megemelésére kényszerülünk. Így az MGYFT tagoknak 12.000 Ft + áfa, nem MGYFT tagoknak 17.000 Ft + áfa az új díjazás.

Az MGYFT ugyanakkor TÁMOGATNI kívánja HŰSÉG AKCIÓJÁVAL azokat a tudásuk fejlesztésére törekvő gyógytornászokat, akik rendszeres résztvevői a pre-kongresszusnak: akik legalább három alkalommal már résztvettek pre-kongresszuson, a régi díjazással vehetnek részt a 8. Pre-Kongresszuson Budapesten! Akiket érint, a jelentkezésnél a megjegyzés rovatba kérjük beírni: MGYFT hűség akció.

Jelentkezési határidő: 2016. október 18.

Ne maradj le róla!


Benkovics Edit
Pre-Kongresszus szervező