AOTrauma Course
Basic Principles of Fracture Management
2017. február 8-10. - Pécs

Kedves Kolléganők és Kollégák!

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az AO Bázis Kurzus elnökeként köszönthetem Önöket Pécsett.

Az orvos és szakorvos képzés az egyik legdinamikusabban fejlődő és változó tudomány itthon és külföldön egyaránt. A képzésben résztvevőknek rendkívül sok lehetőség között kell választaniuk, megtalálni a számukra és a betegek számára is leghasznosabb tanfolyamokat. A közel 60 éve alakult AO és annak magyar képviselői elsődleges céljukként tűzték ki a traumatológiai és ortopéd betegek ellátásának minőségi javítását. A hazánkban évente megrendezésre kerülő AO Bázis Kurzusok az első lépcsőt jelentik ezen az úton a szakorvos jelöltek számára. Az alapelvek elsajátítását követően pedig már szakorvosként is, tudásuk tovább fejleszthető a szintén az AO által szervezett haladó és mester kurzusokon.

Különösen nagy öröm számomra, hogy ebben az évben szülővárosomban, Pécsett rendezhetjük az AO Bázis Kurzusát orvosok és vele egy időben vendégül láthatjuk az AO Haladó ORP kurzusát műtős szakasszisztensek részére. Pécs és a Klinikánk, köszönhetően elődeim aktív részvételének, már többször adott otthont AO kurzusoknak, melyek között volt bázis, haladó és kadaver kurzus is. Továbbképzéseink mindig „teltházasak” voltak, remélem ez a jó hagyomány az idén is folytatódni fog. Erre biztos garancia az a főként hazai oktatókból álló csapat, akik már sokadik alkalommal együtt próbálják átadni tudásukat a következő generációnak.

Magyarország első egyeteme a 650 éve alapított Pécsi Tudományegyetem és ennek részeként a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika számára is megtiszteltetés, hogy 2017-ben két igen fontos rendezvénynek is otthont adhat, ezek az AO Bázis Kurzus és a Magyar Traumatológus Társaság évi kongresszusa.

Minden AO Bázis Kurzus résztvevő számára kívánok szakmai szempontból hasznos időtöltést Pécsett, és remélem a tanulás mellett jut majd idő a baráti kapcsolatok ápolására is. A kurzus helyszíne a város szívében épült patinás Palatinus Szálló különleges hangulatával ehhez kitűnő háttérként fog szolgálni.

A kurzus nyelve magyar és angol, fordítás a rendezvény teljes időtartama alatt biztosított.

Bővebb információ a rendezvényről és a tagságról a
www.aofoundation.org honlapon érhető el.


Dr. Wiegand Norbert PhD, MedHabil
Kurzus elnök
Klinikaigazgató, Egyetemi Docens
Pécsi Tudományegyetem
Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika


Goal of the course

The AOTrauma Course—Basic Principles of Fracture Management teaches fundamental principles and current concepts in the treatment of injuries, incorporating the latest techniques in operative fracture management. The AOTrauma Basic Principles course is the initial step along the path of lifelong learning in the area of operative fracture management. This course mainly focuses on the basic principles of fracture management.


Akkreditáció

48 pont, OFTEX kódszám: SZTE-ÁOK/2017.I./00031
Szakképesítések, amelyekhez szakma szerinti pontszámként elszámolható:
1. gyermeksebészet
2. kézsebészet,
3. ortopédia,
4. ortopédia-traumatológia,
5. sebészet,
6. traumatológia