ao_at_asszisztencia.hu
  +36 1 350 1854

Elnöki Köszöntő

Kedves Kolléganők és Kollégák!

Megtisztelő feladat számomra, hogy az AO Bázis kurzus elnökeként köszönthetek mindenkit Szegeden.

Az AO (Arbeitgemeinschaft für Osteosynthesefragen) Svájcban alakult meg közel 60 évvel ezelőtt és célja az volt és maradt, hogy javítsa a traumatológiai, ortopédiai betegek ellátásának minőségét. Sikeressége miatt világszerte elterjedt és Magyarországról is több mint 50 tagja van. Az AO magyar képviselői évente rendszeresen postgradualis kurzusokat, szemináriumokat, továbbképzéseket tartanak a magyar és a szomszédos országok baleseti- és ortopéd sebészeinek, gerinc- és maxillofacialis sebészeinek, valamint műtős szakasszisztensieinek. Az AO magyarországi vezetése rendszeresen delegál tehetséges tagokat a nemzetközi ún. “Faculty Training-re “és “Chairman Education Programra,” melyet az AO Foundation szervez.

Különösen nagy öröm számomra, hogy ebben az évben szülővárosom, Szeged ad otthont annak az AO Bázis kurzusnak, amely az ATLS kurzussal együtt 2013. januárja óta kötelező minden újonnan belépő hazai ortopéd-trauma rezidensnek. A bázis kurzus az első lépés arra, hogy teljesítésével mindenki előtt megnyíljon az a kivételes lehetőség, hogy elméleti és gyakorlati képességeit fejlesztve, a kor követelményeinek megfelelő színvonalon legyen képes ellátni betegeit és, hogy aktív tagja legyen az AOTrauma új köntösbe öltöztetett magyarországi munkacsoportjának.

A 2016. évben további képzési lehetőséget kínál az AO. A nyár végén a Magyar Traumatológus Társaság 50 éves fennállását ünnepli. Az eseményt az MTT ünnepi trauma kongresszussal, valamint ehhez kapcsolódó AO mesterkurzussal kívánja emlékezetessé tenni. A színes szakmai anyag mellett, az oktatói gárda is kivételes lesz ezen a rendezvényen.

Az AO Bázis kurzusához kívánok minden résztvevőnek hasznos és kellemes időtöltést, Szegeden!


Prof. Dr. Varga Endre
AO Trustee
Tanszékvezető egyetemi tanár
Szegedi Tudományegyetem
Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Traumatológiai Klinika