Meghívó

Kedves Kollégák!

A háromdimenziós (3D) ultrahang-diagnosztika a szülészetben közelebb visz bennünket a normális képletek és a kóros elváltozások könnyebb elkülönítéséhez, problémamentes terhességekben pedig elôsegítheti a szülôk és a mag zat(ok) korai kötôdését. A nôgyógyászatban a 3D technika szintén forra dalmasította a differenciál-diagnosztikát.

A csúcstechnológiájú ultrahangkészülékeket olyan szoftverek muködtetik, melyekkel biztosítható a különbözô feladatok öszszehangolt irányítása. A gépek használata elôképzettséget igényel a hagyományos kétdimenziós technikában és folyamatos továbbképzést a 3D minél produktívabb alkalmazásában. Ennek elôsegítésére Bécsben 1996-ban VISUS (Vienna International School of 3D Ultrasonography) kurzusok szervezését indították el, melynek harmadik magyar nyelvu rendezvényét most kívánjuk elérhetôvé tenni. A GE Healthcare által létrehozott tanfolyam programja illeszkedik az eddig számos országban bevált tematikához, fele-fele arányban elméleti és gyakorlati foglalkozásokkal, gyakorlási lehetôségekkel, specialisták oktatásával igyekszünk elérni, hogy a két nap hasznos legyen. Szó lesz többek között a 3D technika alapjairól, a volumetriás képkészítés optimalizálásáról, kiértékelésérôl, a folyamatos adatmentésrôl.

A program 3. napján rendezzük meg a 7. Ian Donald Továbbképzô Tanfolyamot.

Prof. Dr. Papp Zoltán,
a Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság
alapító és tiszteletbeli elnöke,
a tanfolyam fővédnökeA Ian Donald Inter-University Iskola 7. kurzusa Budapesten
Budapest, 2009. december 12. (szombat)

A nemzetközi iskolát fôleg a szülészeti és nôgyógyászati ultrahang-diagnosztika terjesztése érdekében Dubrovnikban 1981-ben alapították. A magyar tagozat 2003 óta muködik, és évente rendez angol nyelvű továbbképző konferenciákat meghívott külföldi elôadókkal. Az idei (hetedik) továbbképzô előadássorozatot magyar nyelven tartjuk.

Prof. Dr. Papp Zoltán,
a Ian Donald Iskola Magyar Tagozatának igazgatója

School Directors:
Prof. Dr. Asim Kurjak (Zagreb, Croatia)
Prof. Dr. Frank A. Chervenak (New York, USA)

Együttmuködô partner:
A Magyar Szülészeti-Nôgyógyászati Ultrahang Társaság (MASZNUT)
Elnök: Prof. Dr. Tóth Zoltán (Debrecen)
Titkár: Dr. Szabó István (Budapest)