Meghívó

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Tagtársak!


Tisztelettel meghívom Önöket hagyományos tudományos ülésünkre, Bükfürdőre 2009. december 4-6. között.

A tudományos ülés témája a degeneratív gerincbetegségek innovatív kezelése lesz. Igaz, hogy ez a téma, különböző megfogalmazásban, többször szerepelt már a főtémák között, de ez egy igazi "örökzöld" területe a gerincbetegségeknek. A betegek egyre nagyobb, bár az összeshez mérten kis szelete saját betegségének gyógyítása révén tapasztalhatja a tudományos haladás előnyeit. Ugyanakkor a betegek túlnyomó többségének gyógyításában nem sikerült áttörő eredményt elérni. Kérdéses az is, hogy a most modern eljárásnak nevezett beavatkozás vajon kiállja-e az idők próbáját.

Tudományos üléseinket mindig is a nagy aktivitás jellemezte. Most, amikor ezt a mindenki által jól ismert témát tűztük ki fő témának külön is igyekszünk a vita parazsát felszítani. A gyógyszeres, fizioterápiás és műtéti eljárások egy-egy képviselőjét kértük fel, hogy egymással és a hallgatósággal közösen vitázva mutassák be azokat az eljárásokat, amelyeket mindenkinek jó szívvel tudnak ajánlani. A fő témához természetesen várjuk az Önök előadásainak bejelentését is a szokott módon, az Asszisztencia Szervező Kft. honlapján (www.asszisztencia.hu).

Folytatjuk a gerincbetegségekkel foglalkozó osztályok bemutatkozását is. Ez évben a fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Országos Gerincgyógyászati Központ ad áttekintést múltjáról és jövőbeli terveiről.

A tudományos ülésen tartandó közgyűlésünk egyúttal elnökválasztó közgyűlés is lesz. Az elnökség dr. Klauber András urat kérte fel a jelölőbizottság elnöki teendőinek ellátására, aki várja az Önök személyi javaslatait (OORI, 1528 Budapest Szanatórium u.19.; e-mail: klaubera@t-email.hu). Szociális programjaink és a Bükfürdő által biztosított kellemes környezet a kikapcsolódásra is lehetőséget kínál. Mai, zaklatott életünkben éljenek Önök is és családjuk is ezzel a lehetőséggel.

Manapság minden híradás a válságról és az ennek következtében megnehezült anyagiakról szól. Minket se került el a válság, de - hála Katz Péter igazgató úr, Mátrai Nándor ügyvezető és nem utolsósorban dr. Varga Péter Pál, vezetőségi tagunk munkájának - ez évben a szállásköltség, az ellátás és a részvételi díj is jelentősen kevesebb lesz a tavalyinál.

Remélem, hogy ennyi jó hír hallatán minél többen találkozunk decemberben Bükfürdőn.

Tisztelettel:

Prof. Dr Géher Pál
Elnök (2007-2009)