Menu:


» Köszöntő
» Általános információk
» Absztrakt felhívás
» Program
» Szerzői mutató
» Kiállítói felhívás
» Regisztráció, Befizetés
» Szállodai elhelyezés
» Online Regisztráció
Határidők:

Absztrakt beküldés
» 2008. szeptember 3.

Kedvezményes díj
» 2008. augusztus 25.

Szállásfoglalás
» 2008. augusztus 25.

Értesítés szerzőknek
» 2008. szeptember 10.

Előzetes jelentkezés
» 2008. szeptember 22.


Letöltések:

» Térkép (helyszínek, útvonal)
» Első Értesítő
» Jelentkezési lap
» Bankkártya Űrlap


Kiállítóink, támogatóink:


Abbott Laboratories Kft.
Allegro Kft.
Astellas Pharma Kft.
AstraZeneca Kft.
Boehringer-Ingelheim Pharma
Cal+Med Kft.
Ecolab-Hygiene Kft.
Elektro-Oxigén Kft.
Egis Nyrt.
Endo Plus Service Kft.
Ferring Magyarország Kft.
Janssen-Cilag
Krka Magyarország Kft.
Medicons Kft. - Dr. Falk Pharma Képviselet
Micromedical Kft.
Numil Kft.
Omikron Kft.
RB Med Kft.
Richter Gedeon Nyrt.
Strathmann GmbH&Co
TEVA Magyarország Zrt.


Köszöntő

Tudományos szervezés
Dr. med. habil Madácsy László
osztályvezető főorvos

Olympus Medical Care Hungary Kft
Fejér Megyei Szt. György Kórház
I. Belgyógyászati Osztály
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 3.
Tel: (22) 535 732 | Fax: (22) 535 520
E-mail: lmadacsy@mail.fmkorhaz.huSzervezőiroda
ASSZISZTENCIA Szervező Kft.
1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 20.
Tel: (1) 350 1854 | Fax: (1) 350 0929
E-mail: endo@asszisztencia.hu
Web: www.asszisztencia.hu
Kedves Kolleganők és Kollegák!

Nagy öröm számunkra, hogy a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekciójának 2008. Évi Vándorgyűlésének házigazdájaként köszönthetjük Önöket.

Székesfehérvár először ad otthont a tápcsatornai endoscopos szakemberek országos konferenciájának és ezúton is tisztelettel szeretnénk meghívni az endoscopia iránt érdelkődő gasztroenterológusokat, belgyógyászokat, gyermekgyógyászokat, sebészeket, onkológusokat és családorvosokat a székesfehérvári Szent György Kórház, I. Belgyógyászati Osztálya és az Olympus Medical Care Hungary Kft. szervezésében megrendezendő konferenciára. Az előbbi felsorolásból jól kitűnik, hogy napjainkra az endoscopia valóban interdisciplinalis tudománnyá vált, melynek mindennapi gyakorlata és jövőbeni fejlődése is csak a felsorolt szakmák egyre szorosabb együttműködésével képzelhető el. A konferencia helyszínének a Székesfehérvártól mindössze 10 km-re a Velencei-tó partján fekvő, könnyen megközelíthető, hangulatos wellness hotelt választottunk. A hely egyesíti magában Fejér megye tájegységének elragadó szépségét és az endoscopos szakma képviselőinek baráti, családias hangulatát.

Az endoscopia és ezen beül az operatív endoscopos módszerek az utóbbi években történt ugrásszerű fejlődésének eredményeként az endoscopos szakma a korábbi dominálóan diagnosztikus jellegéből egyre inkább a minimál invazív sebészi megoldások felé fordult. Ezzel párhuzamosan az endoscopos diagnosztika is tovább fejlődött, ami egyrészről a felszíni struktúrák már már szövettani jellegű vizsgálatából, másrészről a tápcsatorna környezetének egyre részletesebb megismeréséből tevődik össze.

A kongresszus fő témájaként az akut és krónikus pancreatitis endoscopos kezelésének aktuális kérdéseit választottuk, mely témakörhöz a már hagyományokkal rendelkező szakértők kontra hallgatóság panel megbeszélés is csatlakozik. Ezen kívül a tudományos programban kiemelkedő hangsúlyt kap az endoscopos oktatás, az endoscopos orvosok és asszisztensek megbeszélése, az endoscopos UH diagnosztika, valamint a kongresszus második napján élő videó demonstráció közvetítésére kerül sor az OMCH székesfehérvári Endoscopos Laboratóriumából. Ezt követően a résztvevő endoscopos szakértők a kongresszus helyszínén biológiai modelleken oktatják majd a bemutatott operatív endoscopos technikákat (ERCP, mucosectomia) az ez iránt érdeklődő kezdő endoscopos orvosoknak.

A Szervező Bizottság nevében remélem, hogy a témaválasztás és a helyszín minél szélesebb körű érdeklődésre tarthat számot, és ezúton is kívánok mindannyiuknak szakmai élményekben gazdag és sikeres konferenciát!

Dr. med. habil. Madácsy László
Szervező Bizottság elnöke