Meghívó

Tisztelt Kollégák! Kedves Barátaim!

A pénz, a vagyon, a birtoklási vágy által irányított világunkban hiánycikké vált az összefogottság, az összefogás, egymás értékeinek értékén való kezelésének, egymás elfogadásának érzése.

Ebben a kusza világban keresni kell azokat az alkalmakat, az együttlét azon formáit, ami kisebb-nagyobb csoportokat összeköt, egyben tart. Segít megfogalmazni azokat a közös gondolatokat, tevékenységeket, melyek felszínre hozzák az együtt gondolkodást, az értékes, nemes párbeszédet.

A Magyar Kézsebész Társaság fennállása óta híres volt arról, hogy meg tudta teremteni azt a környezetet, azt a hangulatot, melyben a szabad gondolatok szabad szárnyalása vált lehetővé.

Használjuk ki a Társaság 17. Kongresszusát arra, hogy újra találkozva lehetőséget teremtsünk ismét e nemes hagyomány folytatására. Keressük és találjuk meg a választ szeretett-, de veszélyben levő szakmánkat érintő kérdések megválaszolására.

Ezen gondolatok jegyében hívom Önöket Nyíregyházára, Társaságunk 17. Kongresszusára. Eredményes munkánk zálogaként tekintsék a magyar kézsebészet eddigi eredményeit, nemkülönben Dr. Noviczki Miklós és csapata eddigi rendezvényeinek országos sikereit.

Mindenkit szeretettel, tisztelettel várva:

Dr. Rácz Sándor
MKT elnöke

Kedves Barátaim!

1993-ban, az akkor éppen megalakult Magyar Kézsebész Társaság első vándorgyűlésén a sóstói múzeumfaluban, népviseletünkben, mezítláb köszöntöttem vendégeinket, ma "Ereszalja" című verseskötetéből Váci Mihályt idézve "tisztességgel, kalaplevéve" hívlak Benneteket ismét a "szép szőke városba".

Ahogy a magyar kézsebészet, úgy városunk is óriási változásokon ment át, nem fogtok ráismerni. Az egykori lovastanyán (ahonnan 1993-ban Biemer professzorék Tisza parti lovas túrájukat indították) ma egy nagyszerű szálloda és konferenciaközpont áll, ide várjuk a magyar kézsebészeket egy termékeny és baráti eszmecserére.

Dr. Noviczki Miklós